Hakkımızda

ÜRÜN FOTOĞRAFI. 

 

TANITIM VE BELGESEL FİLM YAPIMI.

 

 TIMELAPSE  FOTOĞRAF  VİDEO.

Ürün fotoğrafı - Stüdyo İç Mekan - Dış Mekan - Mimari - Sanayi - Endüstriyel - Moda - Gıda - Yemek - İçecek - Creative - Drone - VR - 360 derece çekimleri yapıyorum. Deneyim, donanım, ekipman ve ekip önemlidir. Bu unsurlara yaratıcılık da eklenince, mükemmel sonuçlara ulaşılabilir. 25 Yılı aşkın sürede hemen her sektör için fotoğraf çekimleri yaptım. ARTCAMERA'dan sonra İBRAHİM GOGER PHOTO and FILMS adıyla çalışmaya devam ediyorum. PROFESYONEL FOTOĞRAF, TANITIM VE BELGESEL FİLMLER, TIMELAPSE  çekimler ve video filmleri yapıyorum. 

 

Devlet ve özel kurumlarla birçok projede yapımcı veya küratör olarak yer aldım. Aynı zamanda sanatsal faaliyetlerimi sürdürüyorum. Yurt içinde ve dışında kişisel veya katılımlı sergilerde bulundum. Fotoğraf, çağdaş sanat ve sanat tarihi eğitimleri veriyorum. Atölye çalışmaları ve sergileri yaptım. 

 

İBRAHİM GÖĞER

1960 doğumlu. Gazi Üniversitesi Eğitim ve İktisat Fakültesi mezunu. Fotoğraf çalışmalarına (1981) AFSAD’da başladı. Yönetim kurulu üye ve başkanlığı, danışma kurulu ve yayın kurulu üyeliklerinde bulundu. Fotoğraf sempozyumu düzenleme çalışmalarında yer aldı. Ortak ve kişisel fotoğraf sergileri açtı, jüri üyeliklerinde bulundu.  Çeşitli sergi ve etkinliklerde organizatör ve küratör olarak görev aldı. Artcamera’da fotograf ve grafik çalışmalarını profesyonel olarak sürdürmektedir.

 

 

FOTOĞRAF HAKKINDA

Başlangıç fikrinden hareketle çalışmalarımı tema etrafında yapılandırıyorum. Kavramsal çalışmalarımda her tür disiplinden yararlanmaktan çekinmiyorum. Belirlenmiş bir tema üzerine yapılan fotoğrafların bütünlük içermesi, öyküsel bir omurganın üzerine serpilmiş olması beklenir. Bütünü oluşturan parçalar aynı zamanda tek başlarına varlıklarını sürdürebilen, anın büyüsünü de taşıyan fotoğraflar olmalıdır. Fotografçı tarafından yaratılmış an ya da fotografçının dışında gelişen olaylar sırasında saptanmış olan an için bu durumun değişmez

 

Sergi mekanının belirlenmesinden, baskı boyutlarına, paspartu, çerçeve ve fotoğrafların yerleştirilmesine kadar planlıyorum. Fotoğraf çekimlerini prodüksiyon olarak ele alarak, aydınlatmasından fon düzenlemesine, kostümden, makyajına kadar gerekli olabilecek bütün detayları tasarlıyorum. Bazen de yaptığım objeleri fotoğrafın nesnesi olarak kullanıyorum. Tekniğin bir amaç değil anlatımın bir parçası olması gerektiğini biliyorum. 

 

Sonuçta fotoğraflarımız izleyicinin algısı doğrultusunda çeşitlenerek, yeni imajlara dönüşürler ve kendilerine yeni yaşam alanları bularak çoğalırlar. İzleyici ise kendi gerçekliği doğrultusunda, var olan katmanları algılar. Fotoğraf üretenler olarak daha çok katman oluşturmak ve izleyicinin algı sürecinde takip edebileceği yollar için ip uçları vermektir. Kendi sergilerim ve izlemiş olduğum sergilerde manifestonun önemini ve manifestoların okunması ve özenle hazırlanması gerekliliğini biliyorum.
 

 

SERGİLER HAKKINDA

 

CFC

CFC Clorafloracarbon sergisi 1989 yılında Eşber Karayalçın ve Nilhan Saygon'la birlikte aynı tema üzerine üç farklı disiplinde (resim, heykel ve fotoğraf) yapıldı. Sergide çevre ve çevre kirliliğine karşı toplumsal tepkisizlik konusu işleniyordu. Sergi aynı yıl 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Ankara’da Güvenpark’ta tekrarlandı. Yapmış olduğum korkuluğu modellerle birlikte fotoğrafladım. Sergide yer alan on adet, analog, 70x90 cm siyah-beyaz baskı fotoğrafın birçoğunu, baskı sonrası elle renklendirdim.

 

 

GIYABINDA

Gıyabında sergisi 1997 yılında Eşber Karayalçın ve Nilhan Saygon'la birlikte aynı tema üzerine üç farklı disiplinde (resim, heykel ve fotoğraf) Ankara’da yapıldı. Aynı yıl sadece fotoğraflar, Eskişehir ve İstanbul’da sergilendi. Serginin teması toplumsal değişimin, bireysel deformasyonu biçiminde 

özetlenebilir. Sergide 50x60 cm boyutlarında analog, siyah beyaz baskılar yer aldı. Fotoğraflar yine benim tarafımdan yapılan maskların modellerle birlikte stüdyoda fotoğraflanması biçiminde yapıldı. Gösterilmek istenileni görünür kılan masklar, ardındakini gizler. Masklarda asıl olanını bulmaya çalıştım. Böylelikle tersine bir durum gelişti. Masklar gizlenmiş olan asılların yerlerini aldı, gizlenmek istenen görünen oldu. 

 

POLAROID KADINLAR

Henüz sergilenmemiş olan POLAROID KADINLAR, daha önce diapozitif filme çekilen fotoğrafların özel bir düzenek yardımıyla polaroid malzemeye pozlanması ve polaroid malzemenin normal gelişimi beklenmeksizin boyanın başka bir yüzeye aktarılması biçiminde yapılmaktadır.  Orjinallerin yanı sıra reprodüksiyonlardan çıkış alınarak sergilenmesi planlanmaktadır. Bu çalışmada polaroid malzemeyle yapılan emilsyon transferleri de bulunmaktadır.

 

TELDEN ŞEYLER

Telden Şeyler sergisi E. Karayalçın’ın heykelleriyle birlikte 2006 yılında Şekerbank sergi salonunda yapıldı. Fotogramlar, form alabilen yumuşak bir tel ile oluşturduğum figürlerin, fotogram tekniğiyle basımı şeklinde yapılmıştır. Daha sonra çalışmalar “küçük at da civcivler de yesin” başlığı altında Harun Antakyalı, Hasan Selçuk Bacak, Levent Karaali, Eşber Karayalçın ve Ali Sarugan’ın katıldığı ortak bir sergide tekrarlandı.

 

RED

 

Red, reddetmek: Bilinçli bir tercih olarak kabul etmemek.

‘80’ler sonrası Türkiye’sinde, küreselleşme karşısında bir tavır olarak değişmeme çabası. Aynılaştırmaya pasif, alternatif bir öneri geliştirmeksizin, örgütsüz kişisel bir direniş. Dayatılan değişime, metalaştırılan değerlere karşın kendi değerlerini koruma uğraşı ya da kendi değerlerini yeniden oluşturma sırasındaki zorlu uğraş.

Analog fotoğraflarla 21 adet siyah beyaz baskının bulunduğu sergi 2002 yılında Ankara’da Türk-Amerikan Derneğinde, 2003 yılında İzmir'de Sabancı Kültür Merkezinde ve 2015’de Troya Festivali çerçevesinde Çanakkale’de sergilendi.

 

 

 

 

İMAJLAR

Ben Kimim?

Durağan olmayan gerçekliklerle kendine yabancılaşan günümüz insanı için kimliklerin imajinal olarak tanımlanması dışında bir yol kalmıyor. İster istemez üstlenilen akışkan kimlikler, kimlikleri bulanıklaştırıyor; gizliyor, ulaşılamaz kılıyor ve giderek başkalaştırıyor. Yeni dünya kimlikleri, kendilerinden öte bir yerlerde kurgulanmış hallerinden ibaret. Hep şimdiki zamanda yaşayan, imajinal kimliklere o kadar alışıyoruz ki artık hangisinin gerçek olduğunu biz bile bilemiyor olabiliriz...

Enformasyon sürekli olarak bir gerçeklikten, diğer bir gerçekliğe atlarken, yabancılaşmayı zorunlu kılıyor. “Sahte kendilik” olarak yorumlanan “yabancılaşma”, “irade” kavramının devreye girmesiyle “zorunlu yeni gerçeklikler” in inşasına zemin hazırlıyor. Anlam arayışı da, kişinin gerçek kendiliğinin dışavurumunun arayışı haline 

dönüşüyor. “Ben kimim?” sorusu da durağan olmayan gerçeklik karşısında “şimdiki zamanı” kabul ederken, sorulabilecek en güçlü sorulardan biri gibi duruyor …

Kendine yabancılaşan imajinal kimlikleri, stereotip yapı üzerine kurdum. İşlerin hepsinde en arka planda, tek bir kadın portresi yer alıyor. Üç boyutlu çalışmada, photoshop ve benzeri görüntü düzenleme programlarında kullandığımız layerlarının (katmanların) gerçeklerini yaptım. Böylelikle kimlikleri, fotoğrafı çektikten sonra yeniden oluşturdum.

 

İMAGES

Who Am I?


For today’s man, who is self-alienated by non-stationary realities, there is no other way to identify the identities as an image. Unavoidably, the assumed fluid identities blur, hide, make emotions untouchable and increasingly alter the identities. The new world identities are composed of their states that are fictionalized at somewhere far from themselves. We’re so accustomed to imaginal identities which live always in the present, we may not even know which is real anymore…

While the informatics constantly jumps from one reality to another, it necessitates alienation. The “alienation”, interpreted as a “false selfdom”, paves the way for the construction of “mandatory new realities” through the engagement of the concept of “will”. The search for meaning also becomes the search for the expression of one's true selfdom. The question of “Who I am?” also seems to be one of the strongest questions that can be asked when accepting the present in the face of non-stationary reality…

I constructed the self-alienated image identities on stereotyped structure. In all of the works, there is only one portrait of a woman (a portrait of a single woman) in the background. In three-dimensional works, I created the true layers that we use in Photoshop and similar image editing programs. So after I took the picture, I produced new images

 

ankara çankaya fotoğraf çekimi,ankara çankaya profesyonel fotoğrafçı,ankara çankaya profesyonel fotoğraf çekimi,ankara çankaya ürün çekimi,ankara çankaya profesyonel ürün çekimi,ankara çankaya katalog çekimi,ankara çankaya profesyonel katalog çekimi,ankara çankaya time lapse çekimleri,ankara çankaya tanıtım filmleri,ankara çankaya profesyonel tanıtım filmleri,ankara çankaya tanıtım videoları,ankara çankaya profesyonel tanıtım videoları,ankara çankaya grafik uygulamaları,ankara çankaya stüdyo fotoğraf çekimi,çankaya fotoğraf çekimi,çankaya profesyonel fotoğrafçı,çankaya profesyonel fotoğraf çekimi,çankaya ürün çekimi,çankaya profesyonel ürün çekimi,çankaya katalog çekimi,çankaya profesyonel katalog çekimi,çankaya time lapse çekimleri,çankaya tanıtım filmleri,çankaya profesyonel tanıtım filmleri,çankaya tanıtım videoları,çankaya profesyonel tanıtım videoları,çankaya grafik uygulamaları,çankaya stüdyo fotoğraf çekimi,ankara fotoğraf çekimi,ankara profesyonel fotoğrafçı,ankara profesyonel fotoğraf çekimi,ankara ürün çekimi,ankara profesyonel ürün çekimi,ankara katalog çekimi,ankara profesyonel katalog çekimi,ankara time lapse çekimleri,ankara tanıtım filmleri,ankara profesyonel tanıtım filmleri,ankara tanıtım videoları,ankara profesyonel tanıtım videoları,ankara grafik uygulamaları,ankara stüdyo fotoğraf çekimi,fotoğraf çekimi,profesyonel fotoğrafçı,profesyonel fotoğraf çekimi,ürün çekimi,profesyonel ürün çekimi,katalog çekimi,profesyonel katalog çekimi,time lapse çekimleri,tanıtım filmleri,profesyonel tanıtım filmleri,tanıtım videoları,profesyonel tanıtım videoları,grafik uygulamaları,stüdyo fotoğraf çekimi,ekimi,profesyonel ürün çekimi,katalog çekimi,profesyonel katalog çekimi,ankara timelapse çekimleri,timelapse,profesyonel timelapse,profesyonel timelapse,tanıtım filmleri,profesyonel tanıtım filmleri,tanıtım videoları,profesyonel tanıtım videoları,grafik,grafiker,ankara grafiker,grafik sanatı,grafik sanatcısı,grafik uygulamaları,stüdyo fotoğraf çekimi,studyo,fotoğraf studyo,ankara timelapse çekimleri,ankara tanıtım filmleri,ankara profesyonel tanıtım filmleri,ankara tanıtım videoları,ankara profesyonel tanıtım videoları,ankara grafik uygulamaları,ankara stüdyo fotoğraf çekimi,fotoğraf çekimi,profesyonel fotoğrafçı,profesyonel fotoğraf çekimi,ürün çekimi,ankara fotografçı,ankara fotograf,fotoğrafcı,fotoğraf,fotograf,tanıtım filmi,tanıtım video,video,ankara tanıtım video,belgesel film,belgesel video,timelapse,timelapse fotoğraf,timelapse video,en iyi fotoğrafcı,ankara en iyi fotoğrafçı,sanat,sanat fotoğrafı,fotoğraf sergisi,fotoğraf,fotoğraf dernekleri,atölye,fotoğraf atölyesi,sanat ve fotoğraf,sanat,sanatçı,sanat fotoğrafçısı,mobilya fotoğrafı,ankara mobilya fotoğrafı,mobilya,en iyi mobilya fotoğrafı, en iyi mobilya fotoğrafçısı,modalife,enza,istikbal,konfor,gap idaresi,güneydoğuanadolu projesi,amin amen,red,polaroid,polaroid kadınlar,gıyabında,ben kimim,buruşuk işler,afsad,ankara fotoğrafçıları derneği,ankara fotoğrafçıları,telden şeyler,cfc,türk amerikan derneği,çankaya belediyesi,cer modern,ifsak,sempozyum,fotoğraf sempozyumu,artcamera,hediyelik fotoğraf,imzalı işler,imzalı,sanatsal fotoğraf,timelapse,proje,fotoğraf projesi,göbeklitepe,360 derece,360derece fotoğraf,360 derece video,elimko,vr,vr fotoğraf,sergi fotoğrafları,stok fotoğraf,stok fotoğrafçılığı,stok fotoğrafı,istock,ankara istock,türkiye istock,fotolia,hazır fotograf,hazır fotoğrafları,adobe stock,ankara adobe stock,türkiye adobe stock,fotoğraf yazıları,galeri,fotoğraf galerisi,ankara fotoğrafı, ankara fotoğraf,ankara timelapse,ankara video,ankara film,ankara fotoğraf sanatı,ankara görsel,ankara görselleri,görsel,barkod,fotografya,kontrast,kukla,fotoğraf kukla,mask,mask fotoğrafları,blackbrush,fotogram,photograme,photograp,photograper,ankara photograper,öykü göğer,oyku goger,nilgün göğer,armada,atakule,kent fotoğrafları,çerçeveli fotoğraf,fotoğraf dükkanı,hediye, hediyelik,hediyelik fotoğraf,moda fotoğrafı,gıdafotoğrafı,yiyecek fotoğrafı,yemek fotoğrafı,içecek fotoğrafı,mimari fotoğraf,sanayi fotoğrafı,endisriyel fotoğraf,creatif fotoğraf,creatif fotoğrafcı,drone fotoğraf,drone fotoğrafı,drone fotoğrafcısı,canon,nikon,fotograf makinası,fotograf baskısı,çağdaş fotoğraf,çağdaş fotoğrafcı,sanat tarihi,fotoğraf tarihi,fotoğraf eğitimi,eğitmen,güncel sanat,güncel sanatçı,güncel fotoğraf sanatcısı,fotoğraf sanatı fotoğraf çekimi,profesyonel fotoğrafçı,profesyonel fotoğraf ,ankara çankaya hazır hediyelik çerçeveli fotoğraf,çankaya hazır hediyelik imzalı fotoğraf,ankara time lapse çekimi,ankara time lapse,​

 

Yorumlar